Akademia Kulinarna

GRUPA WIEKOWA: 6-9 LAT i 10-14 LAT

Podczas praktycznych warsztatów w ramach Akademii Kulinarnej uczestnicy samodzielnie będą sprawdzać, jak świetnie smakuje zdrowe jedzenie. Dzieci zobaczą, że przy gotowaniu można budować wspaniałe relacje, ciekawie się uczyć i świetnie się bawić. Podczas zajęć będziemy też rozmawiać o tym, skąd bierze się jedzenie, co znaczy i jaki ma wpływ na nas i środowisko, a przede wszystkim będziemy przygotowywać potrawy z różnych stron świata np.:

  • kuchnia włoska: ziti z sosem pomidorowym, na deser: semi-freddo z owocami
  • kuchnia polska: sójki mazowieckie (pieczone pierogi z nadzieniem z kaszy jaglanej i warzyw), na deser: owoce pod kruszonką
  • kuchnia francuska: ratatouille, na deser: mus czekoladowy z owocami
    kuchnia indyjska: masala dosa (naleśniki z aromatycznym nadzieniem ziemniaczanym), na deser: różane lassi z owocami
  • kuchnia meksykańska: mole (aromatyczny sos z czekoladą i kurczakiem) z tortillami, na deser: owoce w czekoladzie
  • kuchnia izraelska: szakszuka (jajka w sosie paprykowo-pomidorowym), na deser: malabi (pudding mleczny z syropem i owocami).

Podczas zajęć zapewniamy:

naturalne produkty, wysokiej jakości

 pełne wyposażenie stanowisk w profesjonalny sprzęt kuchenny (w tym udostępnienie fartuszków dla dzieci)

 stacje warsztatowe oraz menu dostosowane do wieku dzieci

profesjonalną opiekę podczas warsztatów

Zgłoś swoje dziecko

Przejdź do informacji organizacyjnych i formularza zapisu